Hilde Tavernier

Counselor - therapeut

0479048993

 

Werkwijze

Over mezelf

Praktische info

 

Over mezelf

De stap zetten naar hulp is niet gemakkelijk. Het is ook niet eenvoudig een keuze te maken uit het aanbod. Daarom verder wat over mezelf.

Ik ben gehuwd en moeder van drie kinderen.
In 1994 ben ik mijn loopbaan begonnen als psychiatrisch verpleegkundige in de kinder –en jeugdpsychiatrische afdeling De Kaap te Melle. Een 5-tal jaar later heb ik de overstap gemaakt naar het Psychotherapeutisch Centrum Rustenburg te Brugge. Deze job heeft me de kans gegeven om me te verdiepen in angst- en depressieve klachten. Het heeft me ook inzage gegeven in de maatschappelijke veranderingen waarbij toenemende prestatie- en werkdruk schering en inslag zijn. Dit heeft me geleerd dat, hoe goed je ook bent, het niet altijd even gemakkelijk is het juiste evenwicht te vinden en je te behoeden tegen stress of burn-out.
In 2012 werd het Mobiel Crisisteam opgericht te Brugge en maakte ik de overstap. In het Mobiel Crisisteam begeleiden we mensen thuis die psychisch een moeilijke periode doormaken. Daar doe ik naast individuele gesprekken, ook relatie-en gezinsgesprekken en ben ik mij gaan specialiseren in het werken met de context.

Ik heb eerst de opleiding Counselor in de Gezins-en Contextbegeleiding genoten en erna ben ik overgestapt naar de 4-jarige psychotherapieopleiding 'Postgraduaat Contextuele Therapie' in de Arteveldehogeschool en laat me begeleiden door een supervisor.
Dit gaf me de motivatie om mijn eigen praktijk uit te bouwen.

Ook nu nog blijf ik mezelf bijscholen.
In 2022 volgde ik zowel de opleiding EFT (Emotional Freedom Techniques) voor professionals, alsook de 2-daagsge workshop Dans de EFT-tango (Emotionally Focussed Therapy) en de basiscursor EFT (Emotionally Focussed Therapy) voor counselors.

 


Schooldreef 54, 8730 Beernem

Webmaster: Hilde Tavernier